FSS logo

Predsednik Hajduka: Može regionalna liga, ali bez Srba

Predsednik fudbalskog kluba Hajduk iz Splita Marjan Brbić rekao je danas da se „i rukama i nogama“ zalaže za formiranje regionalne lige, ali da smatra kako u njoj iz bezbednosnih razloga ne bi trebalo da budu srpski klubovi.
-Mislim da još nije vreme da igramo istu ligu sa srpskim klubovima. Nije to neki moj nacionalistički stav, niti je to stvar mojih političkih uverenja. Razlog zbog kojeg mislim da nije vreme za zajedničku ligu sa Srbima je sigurnost. Bile bi to utakmice pune negativnog naboja i stvorili bi se veliki problemi za bezbednost. Za druge opcije sam otvoren, i za ligu sa Mađarima, Slovencima, Slovacima, Bugarima, klubovima iz Bosne i Hercegovine – izjavio je Brbić za Jutarnji list.
U poslednje vreme iz regiona se čuju najave da bi moglo ponovo da se formira zajedničko takmičenje, pre svega zbog finansijskih razloga. Međutim, ta ideja i dalje je samo slovo na papiru, a moguće je da će tu i ostati pošto je predsednik UEFA Mišel Platini pre nekoliko dana izneo negativan stav o regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  Palermo i Kaljari odigrali nerešeno 1:1