betis

Betis ubedljivo slavio protiv Granade

Fudbaleri Betisa pobedili su večeras u gostima ubedljivo Granadu sa 5:1 u prvoj utakmici 30. Kola španske Primere. Betis je ovom pobedom, makar do sutra, napredovao jedno mesto na tabeli, pa tako zadržao šanse da se naredne godine plasira u jedno evropskih takmičenja.
Na gostovanju protiv Granade, junak pobede bio je Ruben Kastro, koji učestvova kod četiri gola gostiju. Betis je poveo golom Kastra u 30. minutu, da bi isti igrač udvostručio prednost samo dva minuta kasnije.
Klub iz Sevilje je na poluvreme otišao sa tri gola prednosti, pošto je u 35. minutu Injigo Lopes postigao autogol nakon udarca Paulana koji se odbio od prečke.
Betis je do 4:0 došao u 53. minutu, a strelac je bio Dorlan Pabon na asistenciju Kastra. Granada je počasni gol postigla u 72. minutu, pošto je Karlos Aranda bio precizan nakon centaršuta Nolita. Pobedu gostiju overio je Anhel u 85. minutu, a šest minuta ranije Granada je ostala sa desetoricom igrača, pošto je Giljermo Sikeira zaradio drugi žuti karton.
Betis je tako došao do šestog mesta i ima 47 bodova, dok Granadi prestoji borba za opstanak, pošto zauzima 16. mesto sa svega 28 odova.

Povezana vest:  Prekinut meč između omladinaca BiH i Srbije