uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA

Malaga veruje u čudo, Real u Istanbulu overava polufinale

Fudbaleri Malage pokušaće sutra da naprave veliko iznenađenje u Dortmundu i eliminišu Borusiju u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, dok će Real u Istanbulu protiv Galatasaraja želeti da potvrdi prolaz i pobedu iz prvog meča (3:0).
U prvom duelu Malage i Borusije u Španiji prošle nedelje nije bilo golova. Gosti su tada bili bliži pobedi, promašili su nekoliko zaista dobrih prilika za gol, a sjajnu partiju pružio je golman Malage Vili Kabaljero.
Trener Malage Manuel Pelegrini je posle subotnjeg meča u Primeri sa Sosijedadom, zbog očeve smrti, morao da otputuje u rodni Čile i predstoji mu trka sa vremenom kako bi stigao u Dortmund.
-Sve je i dalje otvoreno. Biće teško u Dortmundu, tamo su gosti uvek pod velikim pritiskom. Ipak, sve se rešava na terenu, tamo je 11 protiv 11. Ove sezone već smo uspeli da napravimo dobar rezultat u Milanu i u Sankt Peterbergu. Ne vidim zašto ne bi to ponovili u Nemačkoj. Očekujem pravu bitku – rekao je odbrambeni igrač Malage Martin Demikelis, koji je svojevremeno igrao u Bajernu.
Malaga je u prošlom kolu Primere izgubila od Sosijedada sa 4:2, a istim rezultatom Borusija je savladala Augsburg.
-Remi bez golova je opasan rezultat, ali već smo pokazali da možemo da se nosimo sa Malagom. Imamo velike šanse da se plasiramo u polufinale. Veliki sam optimista – kazao je kapiten Borusije Sebastijan Kel.
U startnoj postavi nemačke ekipe sutra bi trebalo da bude i reprezentativac Srbije Neven Subotić.
Fudbaleri Reala, rezultatski gledano, trebalo bi da imaju lak posao u revanšu sa Galatasarajem, ali ih svakako očekuje „pakao“ na stadionu u Istanbulu.
-Ništa još nije gotovo, jer znamo kakav fudbal može da bude čudan i pun iznenađenja. Teško je igrati na tom stadionu. Galatasaraj je bolji nego što pokazuje rezultat iz prve utakmice u Madridu – naveo je golman Reala Dijego Lopez.
U poslednjoj prvenstvenoj utakmici Real je deklasirao Levante sa 5:1, dok je Galatasaraj savladao ekipu Mersina sa 3:1. Oba sutrašnja revanš meča četvrfinala Lige šampiona počinju u 20.45 sati.

Povezana vest:  Vidić: Terzić je poslednja osoba kojoj bih se poverio