ljubisa tumbakovic jun 2012 (2)

Tumbaković: Teško je, ali Partizan veruje u titulu

Sportski direktor Fudbalskog kluba Partizan Ljubiša Tumbaković rekao je danas da je sportski sektor zabrinut zbog nedavnih rezultata time, ali da veruje da će klub ostvariti zacrtane ciljeve sa početka sezone, odnosno da će osvojiti titulu šampiona. 
-Sportski sektor je, naravano, zabrinut. I to je normalno jer se sa prednosti od 11 bodova došlo na četiri. Zbog toga nam je predstojeća utakmica u Ivanjici možda i najznačajnija u sezoni. Verujem da ćemo u preostalih osam utakmica ostvariti cilj s početka sezone – rekao je Tumbaković novinarima u Sportskom centru Teleoptik.
Prema njegovim rečima, sportski sektor ima puno poverenje u trenera Vladimira Vermezovića, stručni štab i igrače i nije pregovarao o dovođenju novog trenera. 
-Od kada sam ja ovde nije bilo razgovora ni sa jednim trenerom. Možda je Vermezović mislio na nešto iz ranijeg perioda. Mi želimo da trener posao završi u junu. U klubu rade uspešni ljudi koji su poslednjih pet-šest godina napravili dobre rezultate i imaju ideju kako se vodi klub – rekao je Tumbaković. 
Tumbaković, koji je najtrofejniji trener u istoriji Fudbalskog kluba Partizan, rekao je da je na usluzi treneru Vermezoviću i istakao da u ekipi Partizana ima mnogo kvalitetnih igrača koji mogu da naprave dobre rezultate. 
Sportski direktor je rekao da je razgovarao sa lekarima koji leče napadača Lazara Markovića u Engleskoj i da će se taj fudbaler sredinom aprila vratiti u ekipu. 
-Razgovarao sam sa lekarom i danas ili sutra Marković bi trebalo da uradi test opterećenja. Planirano je da se 15. ili 16. aprila vrati i priključi se ekipi u radu s loptom“, rekao je Tumbaković o igraču koji je bio među najboljima u prvom delu sezone. 

Povezana vest:  Jose Mourihno nije više trener Mančester junajteda