gererd pike barselona osasuna

Pike: Engleskom fudbalu potrebne promene

Odbrambeni fudbaler Barselone Đerar Pike rekao je danas da su Premijer ligi potrebne promene kako se engleskim ekipama ne bi događali neuspesi u Ligi šampiona kao ove sezone. Prvi put od 1996. godine u četvrtfinalu Lige šampiona nema nijednog engleskog kluba, pošto su ove sezone Mančester Junajted i Arsenal ispali u osmini finala.
Prethodno su u grupnoj fazi takmičenja eliminisani Čelsi i Mančester Siti. 
-Možda je potrebno da čelni ljudi engleskog fudbala razmisle o promenama. Prethodnih godina su imali i po tri kluba u polufinalu,a sada nijedan tim nije ni među osam najboljih – kazao je Pike engleskim medijima. 
On je naveo da bi jedan od problema u Premijer ligi mogla da bude raspodela prihoda od prava na televizijske prenose utakmica. U Engleskoj se taj novac deli ravnomernije nego u Španiji, gde najveći deo „kolača“ odlazi u kase Barselone i Reala iz Madrida.
-Zbog toga su na neki način kažnjeni timovi iz Premijer lige. Čini mi se da su zbog drugačije raspodele novca Barselona i Real u velikoj prednosti u odnosu na Engleze. A postoje i navijači koji tvrde da je Premijer liga ujednačenija od Primere, pa opet Mančester Junajted ima 12 bodova više od Sitija – naveo je reprezentativac Španije koji je svojevremeno igrao za Mančester Junajted.
On je dodao i da ga Mančester Siti podseća na francuski Pari Sen Žermen, pošto su u oba kluba bogati šeici uložili ogromne svote novca.
-U oba tima imate mnogo svetskih zvezda i njima je potrebno vreme za adaptaciju na novu sredinu – zaključio je Pike.

Povezana vest:  Gvardiola: Došao sam da osvajam trofeje