FSS logo

Poreska uprava, FSS i klubovi zajedno idu ka rešenju

Predstavnici Poreske uprave ministarstva finansija i privrede, Fudbalskog saveza Srbije i klubova izrazili su danas spremnost da zajedno dođu do rešenja problema nastalog zbog različitog tumačenja plaćanja poreza na dodatu vrednost prilikom transfera igrača.
-Obostrano je iskazana spremnost da se svi problemi i dugogodišnja otvorena pitanja reše u interesu srpskog sporta i na efikasan i na zakonit način – navodi se u saopštenju Poreske uprave.
Današnjem radnom sastanku prisustvovali su predstavnici Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine, Borca i Čukaričkog.
-Razgovarano je o inicijativi sportskih klubova da se nađe rešenje za različita tumačenja obaveza po osnovu PDV-a i poreza na zarade. Zajednički je dogovoreno da se u cilju traženja najboljeg rešenja organizuje novi radni sastanak na kojem će, osim današnjih učesnika, biti i predstavnici ministarstva finansija i privrede i ministarstva omladine i sporta – stoji u saopštenju.
Prema podacima poreske policije, fudbalski klub Partizan bi na ime PDV-a od prodaje igrača trebalo da plati oko 17 miliona evra, a Crvena zvezda osam miliona.
Kao najveći „izvoznici“ igrača među košarkaškim klubovima nalaze se Partizan i FMP Železnik. Srpski fudbalski klubovi, ali i generalni sekretar FS Srbije Zoran Laković smatraju da je drugačije tumačenje validno, uz obrazloženje da ni u zemljama okruženja, niti u Evropskoj uniji klubovi plaćaju PDV na prodaju igrača.

Povezana vest:  Jurčić dobio otkaz, Mamić se izvinio navijačima