FUDBALSKA-LOPTA

Kvalifikacije za EP 2016 i SP 2018 na „otvorenim“ kanalima

Evropska radiodifuzna agencija (EBU) potvrdila je danas da je sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) i njenim marketinškim partnerima potpisala sporazum da se u 30 od 56 članica te organizacije utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. i Svetsko prvenstvo 2018. godine prenose na „otvorenim“ kanalima.
Među državama gde navijači neće morati da plaćaju kablovske televizije da bi gledali utakmice svog nacionalnog tima je i Srbija.
Međutim, sporazumom nisu obuhvaćene zemlje „velike tržišne petorke“ u koje spadaju Velika Britanija, Nemačka, Španija, Francuska i Italija, kao ni značajna tržišta poput Turske i Holandije.
Potpisnici sporazuma su: Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Estonija, Gruzija, Mađarska, Island, Izrael, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Portugal, Republika Irska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Švajcarska. Evropsko prvenstvo 2016. godine održaće se u Francuskoj, a šampionat sveta 2018. godine u Rusiji.

Povezana vest:  Udineze pobedio Inter posle preokreta, gol Stankovića