sa pintu cz hajduk 1Sa Pintu: Zadovoljan sam, ali možemo i bolje

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu rekao je posle današnje pobede nad Spartakom od 4:1 da je veoma zadovoljan igrom svih svojih fudbalera, ali da od njih želi još više.
-Veoma sam zadovoljan svim igračima. Oni u proseku imaju 23 godine i trenutno ne mogu mnogo više da tražim od njih. Mislim da ćemo da se poboljšamo u budućnosti, ambiciozni smo, uvek želimo više i igrači znaju svoje mogućnosti – rekao je Sa Pintu novinarima posle meča.
Sa Pintu je kazao da trostruki strelac za Zvezdu, kapiten Nenad Milijaš, može s ovakvom igramo da nastupi u nekim od jačih liga u Evropi.
-Kapiten je bio dobar na poziciji na kojoj je igrao, ima kvalitet, i ako nastavi ovim intezitetom, može da igra u nekom klubu u Španiji ili Engleskoj. Zadovoljan sam njegovom igrom, ali pre svega igrom celog tima – kazao je Sa Pitnu.
Trener Zvezde je rekao da je ranije osetio da ekipa može da padne posle primljenog gola i da je spremao svoje igrače za to.
-Fudbal se igra 90. minuta i mora postojati strpljenje. Osetio sam da ekipa može da padne posle primljenog gola i spremao sam ih za to. Spartak je ozbiljna ekipa i stvarao nam je dosta problema – rekao je Sa Pintu.
Napadač crveno-belih Stefan Mihajlović je u petak samoinicijativno napustio trening, dok je Milan Jovanović rano jutros uhapšen, zato što je navodno napao policajca u alkoholisanom stanju.
-Razočarana sam zbog Mihajlovića. Ne mogu da prihvatim to da igrač napusti trening 24 sata pre važnog meča. Ne želim u timu igrača koji u funkciju stavljaju sebe pre ekipe. Slučaj Jovanovića ne mogu da komentarišem, jer nemam sve informacije – rekao je Sa Pintu.
Trener Spartaka Petar Kurćubić rekao je da je njegova ekipa dobro počela utakmicu, ali da ih je poremetio drugi primljeni gol.
-Korektno smo počeli utakmicu, držali smo egal sve do drugog gola, ali je on opredelio dalji tok utakmice. U drugom poluvremenu smo rešili da probamo sve, ali Zvezda uvek iskoristi to kada krene tim gardom. Posle četvrtog primljenog gola smo čuvali tim za utakmicu u koja nas očekuje u sredu – rekao je Kurćubić.

Povezana vest:  Milojević: Radnički nam je dužnik