FK Partizan logo

Partizan: Nesportski pritisak pojedinaca iz Zvezde

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da pojedini funkcioneri Crvene zvezde izjavama o ?filijalama crno-belih? u Superligi vrše nesportski pritisak u završnici šampionata.
-U skladu sa starom, dobrom narodnom mudrošću ?sve se menja sem kamenja?, pojedinci iz novog rukovodstva Crvene zvezde preuzeli su nesportsku i ružnu praksu svojih prethodnika – pokušaj da se u finišu takmicarske sezone izazove ?verbalni rat? sa ciljem da se pažnja skrene sa zbivanja na terenu i izvrši pritisak na javnost, rivale, takmicarske organe, sudije, navijače – navodi se u saopštenju crno-belih.
Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović nedavno je izjavio da je Partizan premirao igrače Spartaka uoči duela sa crveno-belima, a potom je za BSK iz Borče naveo da je klub ?pod patronatom? crno-belih.
-Partizan je posvećen isključivo unapređenju stručnog rada i kvaliteta igračkog kadra, uveren da je sportski rezultat produkt borbe na terenu i ničega drugog. Takav pristup nam je do sada donosio uspehe, donosiće ih u budućnosti. Verujemo u sebe, svoje trenere i igrače – kaže se u saopštenju.
Crno-beli, sedam kola pre kraja, imaju četiri boda više od drugoplasirane Zvezde.
-Ne postoje klubovi pod našim patronatom, želimo iste odnose sa svima. Želimo da radimo zajednicki na rešavanju problema u srpskom fudbalu i sa Crvenom zvezdom i sa BSK-om. Novom rukovodstvu Crvene zvezde smo pružali podršku, pružaćemo je i dalje, bez obzira na trenutne uvrede koje nam se upućuju. poručio je Partizan.
“Večiti” beogradski rivali će 18. maja na stadionu Partizana odigrati i derbi utakmicu koja bi mogla da reši pitanje šampiona.
Ekipa Partizana ove subote u 24. kolu Superlige dočekuje Rad, dok će Zvezda u nedelju gostovati fudbalerima BSK-a iz Borče.

Povezana vest:  Potvrđena kazna Radomiru Antiću