vermezovic par jag (1)Vermezović: Pokazali smo da polako izlazimo iz krize

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je posle pobede nad ekipom Rada da je njegov tim pokazao da polako izlazi iz krize.
Aktuelni državni prvak je večeras na svom terenu savladao „građevinare“ sa 2:0, pa sa utakmicom više na čelu tabele Superlige Srbije ponovo ima sedam bodova prednosti nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom.
-Nama je ovo bila izuzetno važna utakmica, mnogi su se već opekli protiv Rada. Igrali smo mnogo bolje u prvom nego u drugom poluvremenu. Možda je došlo i do opuštanja posle vođstva od 2:0 – izjavio je Vermezović nakon meča.
On je dodao da je Rad igrao angažovanije u nastavku, ali da su crno-beli umeli da zaustave protivničke napade.
-Ipak, na kraju smo iskusno završili utakmicu i došli do pobede. Sledi nam mali odmor, a onda pripreme za još jedno teško gostovanje, u Novom Pazaru. Večeras smo pokazali da polako izlazimo iz krize u kojoj smo bili prethodnih nedelja – zaključio je Vermezović.
Trener Rada Marko Nikolić smatra da su njegovi izabranici poraženi prvenstveno zbog sopstvenih grešaka.
-Na neki način smo poklonili pobedu Partizanu nakon grešaka naše odbrane. Partizan do prvog gola nije opasnije pretio, u drugom delu smo se rastrčali i razigrali, ali se videlo da nam nedostaje rutine u nekim situacijama. Prema viđenom na terenu, nismo zaslužili da izgubimo ovako lako večeras – rekao je Nikolić.
U nastavku državnog prvenstva sledećeg vikenda Partizan gostuje u Novom Pazaru, dok Rad dočekuje ekipu užičke Slobode.

Povezana vest:  Vermezović: Ne možemo da biramo protivnike