uefa champions league
LIGA ŠAMPIONA
Madriđani ruše „žuti zid“ na Vestfalenu
 
Fudbaleri madridskog Reala u sutrašnjem prvom meču polufinala Lige šampiona u Dortmundu pokušaće da sruše „žuti zid“ domaće Borusije i na neki način repriziraju duel od pre 15 godina, kada su eliminisali nemački tim i kasnije osvojili trofej.
Madriđani su tada kod kuće slavili sa 2:0, dok u Dortmundu nije bilo golova. Predvođeni Predrfagom MIjatovićem Španci su tada u finalu savladali Juventus sa 1:0 i osvojili prvu titulu posle 32 godine čekanja.
Sutrašnji duel takođe će biti sudar prošlogišnjih šampiona Nemačke i Španije, koji su ove sezone „prepustili“ titule najvećim rivalima Bajernu i Barseloni. Zbog toga će Realu i Borusiji ovo polufinale biti sjajna prilika da spasu sezonu i dođu do najvrednijeg klupskog trofeja na svetu.
-Naš san je odlazak u finale na Vembliju. To je želja svakoga ko se bavi fudbalom, pogotovo što se radi o čuvenom londonskom stadionu. Igramo protiv Reala i ekipe se međusobno dobro poznaju i poštuju. Hoćemo pobedu i da nastavimo da sanjamo u LŠ – kazao je Brazilac Felipe Santana, strelac gola protiv Malage kojim je nemački tim izborio pobedu od 3:2 i plasman u polufinale.
Real i Borusija su se već sastajali ove sezone u grupnoj fazi takmičenja. Borusija je u Dortmundu slavila sa 2:1, a u Madridu je bilo 2:2. 
„Milioneri“ iz Dortmunda su jedini tim koji u dosadašnjem toku sezone nije doživeo nijedan poraz u elitnom takmičenju.
Najteži zadatak za Borusiju biće kako da zaustavi prvog strelca LŠ, Kristijana Ronalda.
-Malo toga možete da uradite protiv igrača kao što su Ronaldo i Mesi. Oni su tako kvalitetni da uvek mogu da smisle neki nov potez. Neću samo ja čuvati Ronalda, mora cela ekipa da igra odbranu. Tako će nam biti mnogo lakše. Daćemo sve od sebe, nadam se da će to biti dovoljno za dobar rezultat – naveo je fudbaler Borusije Lukas Pišček.
Duel u Dortmundu za igrača Reala Mesuta Ozila predstavljaće povratak u Rursku oblast u kojoj je odrastao. On je rođen u Gelzenkirhenu, koji je udalje 40-ak kilometara od Dortmunda.
-Zaista se radujem sutrašnjoj utakmici. Stadion Borusije je samo sat vožnje od kuće mojih roditelja. Srećan sam zbog toga uoči ovako važne utakmice. Takođe, radujem se što ću igrati protiv kolega iz državnog tima, imaću puno prijatelja na terenu – poručio je Ozil.
Očekuje sa da na sutrašnjoj utakmici u startnoj postavi Borusije bude i član srpskog državnog tima Neven Subotić.
Sutrašnja prva utakmica polufinala Lige šampiona igra se od 20.45 na stadionu Vestfalen.
Povezana vest:  Runi spreman za povratak