jelensuperliga logo

Partizan na ispitu u Novom Pazaru, Zvezda čeka Donji Srem

Sedam od osam utakmica 25. kola fudbalskog prvenstva Srbije igra se u subotu, ali svi oni ostaće u senci nedeljnog derbija između Novog Pazara i lidera šampionata Partizana. Crno-beli su posle loše serije i samo dva osvojena boda u duelima sa Hajdukom, Slobodom i Vojvodinom uspeli da se stabilizuju, pobede Javor i Rad, ali ukoliko žele da osvoje šestu uzastopnu titulu, bodovi u Pazaru, koje odnedavno predvodi njihov bivši igrač Nebojša Vučićević, su im neophodni.
Turbulenta nedelja u Humskoj okončana je odlaskom sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića u Kinu, ali ima i dobrih vesti, pošto se Lazar Marković definitivno oporavio i moguće je da će konkurisati za tim.
Crvena zvezda sa „pristojne? distance od četiri boda čeka još jedan kiks komšija i definitivan povratak u šampionsku trku, ali za to vreme mora i da osvaja bodove. Sutra na Marakani dočekuje Donji Srem i ne bi trebalo da ima problema na putu do šeste uzastopne pobede pod vođstvom trenera Rikarda Sa Pinta.
U tim se vraća oporavljeni Abiola Dauda, a zbog povrede ponovo, baš kao ni protiv BSK-a u Borči, neće igrati Darko Lazović.
Bodove spasa, sa novim trenerom Dragoljubom Bekvalcem, Radnički iz Kragujevca tražiće protiv izuzetno nezgodne Jagodine, Hajduk iz Kule ide na noge Spartaku u Suboticu, a BSK iz Borče gostuje Smederevu.
Rad će protiv užicke Slobode na Banjici tražiti trijumf za definitivno obezbeđivanje pete pozicije, dok će Radnički iz Niša i OFK Beograd odigrati meč bez pritiska, jer su i jedni i drugi sigurni u sredini tabele.
Parovi 25. kola Superlige Srbije: Subota (16.30): Spartak – Hajduk Kula, Smederevo – BSK, Radnički Kragujevac – Jagodina, Radnički Niš – OFK Beograd, Rad – Sloboda, Javor – Vojvodina. Crvena zvezda – Donji Srem (19.00). Nedelja: Novi Pazar – Partizan (17.00).
Tabela: Partizan 57 bodova, Crvena zvezda 53, Vojvodina 46, Jagodina 42, Rad 47, Sloboda 33, OFK Beograd 32, Radnički Niš 31, Spartak 30, Javor 29, Donji Srem 27, Novi Pazar 26, BSK Borča 26, Hajduk Kula 25, Radnički Kragujevac 23, Smederevo 9.

Povezana vest:  Mladi fudbaleri Srbije ubedljivi protiv Makedonaca