vermezovic press

Vermezović: Gostujemo na najvrelijem terenu u Srbiji

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da njegovu ekipu protiv Novog Pazara u 25. kolu Super lige očekuje gostovanje na „najfudbalskijem i najvrelijem terenu u Srbiji“.
-Nama je svaka utakmica ‘pod moranjem’ tako da i ovu posmatramo na taj način. Očekujem da igrači budu na nivou i ne podlegnu pritisku. U uzlaznoj smo putanji, treba nam dobar rezultat kako bismo ostali na pristojnoj udaljenosti od Zvezde jer i dalje zavisi od nas – rekao je Vermezović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana..
On je dodao da je Miloš Ostojić povređen, a Filip Knežević bolestan, dok su svi ostali „raspoloženi i spremni za utakmicu“. Vermezović je napomenuo da njegovi fudbaleri dobijaju poruke kako je titula prodata i dodao da je to „deo psihološkog rata koji se trenutno vodi na ovim prostorima“.
-Igračima se govori da je titula prodata, da pazimo šta radimo. To su takve nebuloze da je to strašno. To smeta i meni i momcima, oni se više kreću po gradu i teško im je to izbaciti iz glave. To je deo psihološkog rata koji se trenutno vodi na ovim prostorima – rekao je Vermezović.
On je kazao da je znao da će Super liga ove sezone biti teška I nezvesna.
-Ima nekih stvari koje mi smetaju, kuolarske priče, pretnje i poruke koje igrači dobijaju na telefon. To su neke gluposti. Ja sam rekao na početku da će ove godine liga biti dosta neizvesna i teška, to se ispostavilo tačnim. Nerviraju me neke stvari, da će za nekoga prvenstvo biti lagano do kraja, a za nas najteže moguće. To je verovatno deo psihološkog rata, na sve moguće načine se pokušava da se Partizan zaustavi – kazao je Vermezović.
Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković nedavno je napustio tu funkciju i postao trener kineskog Vuhana, a trener crno-belih je kazao da se „ne oseća izneverenim zbog toga“, kao i da ne misli da će to uticati na fudbalere.
-Iznenadni odlasci i dolasci su normalna pojava. Svako je kovač svoje sreće i bira put kojim će da ide. Ja se Tumbakoviću zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji i želim mu mnogo sreće u nastavku trenerske karijere. Ekipa je to prihvatila bez problema, nije to ništa specijalno što je direktor otišao, odlazili su i pre – kazao je on.
Utakmica između Novog Pazara i Partizana igraće se u nedelju od 17.00.

Povezana vest:  Kleverli potpisao za Everton