francuska_liga_logoFRANCUSKA LIGA
Stanje na vrhu tabele sve komplikovanije
Utakmicom između Oksera i Pari Sen Žermena kompletirano je 31. kolo francuskog prvenstva, a Olimpik iz Marseja je minimalnom pobedom nad Lansom od 1:0 jedini tim iz vrha tabele, uz Lion, koji je zabeležio trijumf u ovom kolu.
Utakmica na Abe Dešampu u Okseru završena je rezultatom 1:1, čime je domaći tim propustio šansu da se osami na vrhu, gde se sada napravila prava gužva pošto i Lion i Monpelje, kao i Okser imaju po 57 bodova.
Konačan rezultat na meču Okser – PSG postavljen je već posle petnaestak minuta igre. Nikulae je u 11. minutu doveo Okser u vođstvo, a samo pet minuta kasnije izjednačio je Junus Sankar.
Sve neizvesnijoj situaciji u francuskom šampionatu kad je u pitanju borba za titulu svakako je doprineo jučerašnji poraz Bordoa koji je iskoristio Olimpik iz Marsej, minimalnom pobedom od 1:0 nad ekipom Lansa.
Gol odluke postigao je Brandao u 22. minutu, pa se sada tim sa Velodroma bodovno izjednačio sa Žirondincima i trenutno imaju po 56 bodova.
U Bulonju, domaći tim je propustio veliku priliku da dođe do važnih bodova koji bi mu mnogo značili u borbi za opstanak u društvu najboljih francuskih ekipa. Bulonj je posle pogotka Kapoa u 35. minutu bio na putu da upiše tri velika boda, ali je bod gostima doneo Braten u 88. minutu meča za konačan rezultat 1:1.
Povezana vest:  Benites se hvali: Čelsi napreduje od kada sam mu ja trener