Jose Mourinhn LS Press 2012

Murinjo traži od igrača veću agresivnost

Trener Real Madrida Žoze Murinjo pozvao je danas igrače da u revanšu polufinala protiv Borusije iz Dortmunda budu mnogo agresivnijii, u pokušaju da nadoknade poraz od 4:1 iz prvog meča.
On je naglasio da tim mora da igra po receptu utakmice protiv Atletika Madrida, koju su u subotu dobili sa 2:1
-Bili smo naivni u prvom meču. Igrali smo protiv fudbalera koji nam je dao četiri gola, a ni jednom nije bio fauliran, dok je Kristijano Ronaldo čak pet pet puta bio fauliran, a utakmica pošteno nije ni počela – rekao je Murinjo.
On je oceniio da je Real igrao u prvoj utakmici protiv Borusije kao da je u pitanju bila prijateljska utakmica.
-Mentalno i fizički moramo da budemo jači. Na Kalderonu u subotu video sam igrače koji su bili spremni da brane gol do poslednjeg, tim koji je bio kompaktan, maksimalno borben i ujedinjen u zajedničkom cilju – rekao je Murinjo na konferenciji za novinare.
Murinjo je ipak, naglasio da rezultat revanš meča sa Borusijiom – kakav god on bio, neće uticati na njegovu budućnost u klubu.
-Moja budućnost neće zavisiti od toga. Ukoliko budemo uspeli protiv Dortmunda, to će biti zahvaljujući igračima, a ako pretrpimo neuspeh – odgovornost će biti moja – poručio je Murinjo.
On je potvrdio da je Ronaldo spreman za meč sa Borusijom, odnosno da je trenirao, uoprkos tome što i dalje oseća posledice povrede butnog mišića, koju je zadobio u prvom meču. Revanš susret polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Borusije Dortmund igra se u utorak 30. aprila u Madridu.

Povezana vest:  FUDBALERI ČUKARIČKOG ODRADILI TESTOVE NA PRISUSTVO VIRUSA COVID-19