Jupp  Heynckes

Hajnkes: Ključ pobede dobro poznavanje španskog fudbala

Trener Bajerna Jup Hajnkes ocenio je danas da je ključ pobede nad Barselonom u polufinalu Lige šampiona ukupnim rezultatom 7:0, u njegovom dobrom poznavanju španskog fudbala.
Šezdesetsedmogodišnji Hajnkes osvojio je sa Real Madridom titulu prvaka Lige šampiona 1998, tokom samo jedne sezone za kormilom Madriđana.
Hajnkes je u karijeri trenirao i Tenerife, a u dva navrata vodio je Atletik Bilbao.
-Znam dobro španski fudbal, njegovu filozofiju. Uvek sa zadovoljstvom pratim utakmice kije igraju Real i Barselona – rekao je Hajnkes.
Hajnkes, čiji je tim prošle sezone završio kao drugi u Ligi šampiona, Nemačkom kupu i Bundesligi, biće zamenjen od sledeće sezone bivšim trenerom Barselone Pepom Gvardiolom.
Imenovanje Gvardiole za šefa stručnog štaba Bajerna najavljeno je u januaru, ali ne i budući angažman Hajnkesa.
Od tada, Bajern je pobedio na 21 od 22 utakmice u svim takmičenjima, a jedini poraz doživeli su u Ligi šampiona kod kuće protiv Arsenala rezultatom 2:0.
Bajern je već obezbedio titulu u Bundesligi i mesto u finalu Kupa Nemačke.
-Tim je i dalje strašno gladan uspeha. Obe utakmcie su pokazale da smo sposobni za fudbal na visokom nivou. Igramo izuzetno brzo i taktički pametno, dobro zatvramo prostor i savršeno nam fnkcionišu tranzicije ove sezone – rekao je Hajnkes.
Bajern je juče pobedio Barselonu u gostima sa 3:0, tako da se ukupnim rezultatom 7:0 plasirao u finale Lige šampiona, gde će se 25. maja na Vembliju sastati sa Borusijom iz Dortmunda.

Povezana vest:  PROJEKAT “MY TIME IS NOW” OŽIVEO U POLJSKOJ