FUDBALSKA-LOPTA

Kurćubić: BSK silno motivisan, neophodni su im bodovi

Trener subotičkog Spartaka Petar Kurćubić rekao je danas da će fudbaler BSK-a biti izuzetno motivisani protiv njegove ekipe u 26. kolu Super lige, jer su klubu iz Borče neophodni bodovi u borbi za opstanak.
-Mislim da će fudbaleri BSK-a biti izuzetno motivisani jer su vezali dva nepovoljna rezultata, sada su u situaciji da ponovo misle o opstanku i bodovi protiv nas su im neophodni. Čeka nas veoma agresivan, čvrst i ofanzivno orjentisan protivnik. Svesni smo da su u dobrom delu ove polusezone igrali odlično – rekao je Kurćubić na konferenciji za novinare u Subotici.
Kurćubić je ocenio da to što je BSK izgubio prethodne dve utakmice može biti i prednost za njegovu ekipu.
-U tome što su vezali dva neuspeha vidimo neku svoju šansu. Možda nemamo imperativ kao oni, ali smo sigurno željni dobre igre i bodova. Cilj protivnika je jedino da pobedi i ne smemo da im dozvolimo da nas pritisnu i nametnu svoj ritam – kazao je Kurćubić.
Trener Spartaka je istakao da bi voleo da njegov klub već u Borči reši pitanje opstanka u Super ligi.
-Voleo bih da već u Borči rešimo pitanje opstanka, a ako ne onda u sledećoj utakmici sa Donjim Sremom. Onda bismo bili potpuno rasterećeni i šansu bismo davali još nekim mlađim igračima koji do ovog momenta nisu igrali – istakao je on.
Spartak će u Borči igrati bez povređenog Slobodana Novakovića, Vidaka Bratića i Darka Puškarića, dok će Nikola Popara propustiti duel zbog žutih kartona.
-Konstantno imamo previše problema oko sastava i on neće biti kompletan do kraja prvenstva. Nemamo veliki fond igrača, ali ćemo ih imati dovoljno za BSK. Ekipu će popuniti momci koji nisu igrali mnogo ove sezone, ali su sve vreme bili uz nas – kazao je Kurćubić.
Fudbaler Spartaka Nebojša Mezei rekao je da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da ostanu neporaženi.
-Bićemo malo oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih igrača, ali ćemo smoći snage za jednu dobru utakmicu. Pružićemo svoj maksimum i daćemo sve od sebe da se neporaženi vratimo iz Borče – rekao je Mezei.
Utakmica između BSK-a i Spartaka igraće se sutra od 17.00 na stadionu u Borči.

Povezana vest:  Davor Šuker novi predsednik HNS-a