spanija logo
Selta iščupala bod kod kuće protiv Atletika
 
Fudbaleri Selte i Atletika Bilbao igrali su večeras u Vigu nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 34. kola španske Primere. U zanimljivom susretu na stadionu Balaidos domaćin je posle dosta uzbuđenja isčupao dragocen bod u grčevitoj borbi za opstanak. Opasni gosti iz Baskije poveli su u finišu prvog poluvremena, ali su se angažovana igra i veliki trud fudbalera Selte na kraju isplatili, pa je Aspas izjednačujućim golom u završnici meča obezbedio zaslužen remi.
Selta je i dalje među tri najugroženija tima i u preostala četiri kola moraće da napravi podvig kako bi izbegla povratak u niži rang. Popularni klub iz Galicije sada ima 31 bod, koliko i komšijski Deportivo iz La Korunje, prvi iznad opasne zone.
Atletik je remijem ostvario cilj, ostao je neporažen, i ima sedam bodova više od večerašnjeg rivala.
Selta – Atletik Bilbao 1:1 (Aspas 84 – De Markos 43)
U ostalim mečevima 34. kola Primere sutra igraju Valensija – Osasuna, Granada – Malaga, Real Madrid – Valjadolid i Deportivo – Atletiko Madrid, u nedelju Majorka – Levante, Saragosa – Rajo Valjekano, Sevilja – Espanjol i Barselona – Betis, a u ponedeljak Hetafe – Sosijedad.
Tabela: Barselona 85 bodova, Real Madrid 74, Atletiko Madrid 68, Sosijedad 58, Malaga i Valensija po 53, Betis 49, Rajo Valjekano 46, itd.
Povezana vest:  Pelegrini: Zabrinut sam zbog misteriozne povrede Nastasića