fcn b04 frantz schuerrle 628

Pobede Leverkuzena, Grojtera i Ajntrahta

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su danas na gostovanju Nirnberg sa 2:0, u utakmici 32. Kola Bundeslige i učvrstili se na trećem mestu na tabeli.
Golove za Leverkuzen postigli su Omer Toprak u 25. minutu i Štefan Kisling u 61. minutu iz jedanaesterca.
Leverkuzen je treći na tabeli sa 59 bodova i ima sedam više od Šalkea, koji je juče pobedio Borusiju iz Menhengladbaha sa 1:0. Nirnberg je na 13. mestu sa 38 bodova.
Ajntraht iz Frankfurta pobedio je na svom terenu Fortunu iz Diseldorfa sa 3:1 i učvrstio se na petom mestu koje vodi u Ligu Evrope.
Dvostruki strelac bio je Aleksandar Majer, a pogodak je postigao I Srđan Lakić, dok je jedini gol za Fortunu postigao Dani Šahin.
Ajntraht je peti na tabeli sa 49 bodova i ima tri manje od Šalkea, ali i četiri više od Frajburga na šestom mestu, dok Fortuna zauzima 15. mesto sa 30 bodova, koliko ima i Augsburg koji se nalazi u zoni ispadanja.
Poslednjeplasirani Grojter Firt pobedio je na gostovanju Štutgart sa 2:0. Gosti su poveli autogolom Gotokua Sakaija u 50. minutu, a konačan rezultat postavio je Ilir Azemi u 89. minutu.
Grojter je poslednji sa 21 bodom, a Štutgart je 12. na tabeli sa 39 bodova.Bodove su podelili Hanover i Majnc – 2:2, a istim rezultatom završena je utakmica Verdera i Hofenhajma. Večeras igraju Borusija iz Dortmunda i Bajern iz Minhena, finalisti
Lige šampiona, dok su sutra na programu mečevi Frajburg – Augsburg I Hamburg – Volfsburg.

Povezana vest:  Maradona najbolji stranac u Italiji