Antonio Conte Juventusl

Konte: Ponosan sam na igrače, hvala Kareri i Aleziju

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte posle današnje pobede protiv Palerma (1:0) i osvajanja druge uzastopne titule šampiona Italije rekao je da je ponosan na igrače i posebno se zahvalio asistentima Masimu Kareri i Anđelu Aleziju.
-Veoma sam srećan i zadovoljan. Sve zasluge idu ovim sjajnim momcima, koji su imali tešku i napornu sezonu, ali uvek bili pravi kad je to bilo najteže. Ponosan sam na njih, nije bilo lako, iako smo bili favoriti, jer smo mnogo energije potrošili u Ligi šampiona – rekao je Konte za Skaj Italija.
Fudbaleri i navijači Juventusa danas su zvanično osvojili 29. titulu, ali su proslavljali 31. skudeto, imajući u vidu dva koja su im oduzeta posle afere „Kalčopoli“.
-Posebno se zahvaljujem mojim asistentima Kareri i Aleziju. Dok su me menjali na klupi pokazali su da smo pre svega tim – poručio je Konte, koji je prva četiri meseca sezone zbog suspenzije posmatrao sa tribina.
On je suspendovan zbog umešanosti u aferu nameštalja rezultata u vreme dok je vodio Sijenu, ali je kasnije dokazano da nije bio umešan u nelegalne radnje. Kao najvažniji trenutak sezone Konte je apostroforirao poraz od Intera u Torinu.
-Tada smo u meč ušli malo arogantno i to nam se osvetilo. Taj poraz nam je pomogao da neke stvari shvatimo i drugačije posmatramo – zaključio je Konte.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Fulam će igrati u četvrtak u Hamburgu