Neymar (R) and RonaldinhoRonaldinjo popravlja formu pred Kup konfederacija

Bivši najbolji fudbaler sveta Brazilac Ronaldinjo u pravo vreme popravlja formu i nada se povratku u reprezentaciju petostrukog svetskog šampiona za Kup konfederacija.
Ronaldo prikazuje dobre igre u Kupu Libertadores za Atletiko Mineiro, a brazilski mediji navode da je „imao pravi šou“ u utakmici protiv Sao Paula u sredu, u kojoj je njegova ekipa pobedila sa 4:1 I plasirala se u četvrtfinale.
On je u toj utakmici asistirao napadaču Žou kod jednog gola, a mogao je i sam da postane strelac, ali je lopta posle slobodnog udarca pogodila prečku. Tokom utakmice oslobađao se protivničkih igrača veštim driblinzima, što su navijači pozdravljali ovacijama.
„Još jedan šou Ronaldinja“, naslov je lista Estado de Minas.
Selektor reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari sledeće nedelje će objaviti spisak igrača za Kup konfederacija, koji počinje 15. juna u Brazilu. On je nagovestio da će u tim uvrstiti jednog od dvojice veterana – Ronaldinja ili igrača Real Madrida Kaku.
Kaka je retko u timu Reala, dok je Ronaldinjo u poslednjim utakmicama za Atletiko Mineiro podsetio zašto je u dva navrata biran za najboljeg igrača sveta (2004. i 2005).
Ronaldinju su potrebni dobri nastupi, pošto je u poslednjoj utakmici za reprezentaciju, pre nekoliko nedelja protiv Čilea (2:2), odigrao loše, što je izazvalo nezadovoljstvo skoro 50.000 domaćih navijača u Belo Horizonteu.
Atletiko Mineiro je ove sezone u Kupu Libertadores zabeležio pet pobeda i poraz, u Sao Paulu, kada je već obezbedio plasman u nastavak takmičenja.
Ronaldinja su tada kritikovali jer je rekao da se „nije mnogo brinuo“ za tu utakmicu i da je to samo „trening“ za njega i saigrače. On je, zatim, objasnio da nije želeo da provocira i potcenjuje protivnika.
Upitan da prokomentariše svoj nastup u pobedi nad Sao Paulom od 4:1, Ronaldinjo je rekao: „Videli ste, kada ide, onda stvarno ide“.

Povezana vest:  Ozil povređen, neizvestan za finale Kupa kralja