Diego ForlanForlan: Nisam naišao na dobrodošlicu u Interu

Fudbalski reprezentativac Urugvaja Dijego Forlan rekao je danas da neće po lepom pamtiti period proveden u Interu i optužio bivši klub da ga je isterao iz Milana.
Forlan je u Interu igrao prošle sezone, ali nije opravdao očekivanja uprave i navijača, jer je na 20 utakmica postigao samo dva gola za neroazure.
-Znao sam da odlazim iz Intera. Hteo sam da se oprostim od saigrača, ali niko nije odgovarao na pozive. Pokušao sam da dobijem timskog menadžera Ivana Kordobu, ali zvanični stav kluba bio je da ne bi bilo dobro da dolazim. Poruka je bila jasna, nisam više bio dobrodošao -rekao je Forlan za magazin „442“ (Four Four Two).
On je prošlog leta prešao u redove brazilskog Internacionala iz Porto Alegrea.
-Fudbal je i dalje moj život. Mogu da budem zadovoljan, kada pogledam u nazad. Igrao sam zajedno sa fudbalerima kao što su Suarez, Aguero, Van Nistelroj i Rikelme. Trenirali su me jedan Aleks Ferguson i Manuel Pelegrini – dodao je Forlan.
Urugvajac je pre Intera igrao za Atletiko Madrid, Viljareal, Mančester Junajted i Independijente.
Forlan sa selekcijom Urugvaja 2011. godine bio prvak Južne Amerike, a godinu dana pre toga proglašen je za najboljeg igrača Mundijala u Južnoj Africi, na kojem je njegova ekipa zauzela četvrto mesto.

Povezana vest:  Babić: Zanima nas samo prolaz u finale