Antonio Conte Juventusl

Konte ponosan na rezultate Juventusa

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte rekao je danas da je ponosan na sjajnu sezonu u kojoj su crno-beli odbranili šampionsku titulu, ali da klub čeka težak zadatak da u narednim godinama sačuva dominaciju u Italiji. Juventus je u prošlom kolu pobedom protiv Palerma (1:0) obezbedio titulu šampiona.
-Posle dve izuzetno uspešne sezone u kojima smo osvojili dva ‘skudeta’ i postali vodeći klub u Italiji, nalazimo se u teškoj situaciji. Sjajno je biti šampion, to je velika čast i odgovornost, ali sledeća sezona će biti mnogo teža jer moramo da potvrdimo našu vrednost i budemo među osam ekipa u Ligi šampiona – rekao je Konte, preneli su italijanski mediji.
-Moramo da shvatimo da moramo više da radimo, da se više žrtvujemo, da budemo odlučni, puni entuzijazma i snage. Tada ćemo imati priliku da ponovo ostvarimo dobar rezultat, inače nas čeka veoma teška sezona – dodao je on.
Juventus će sledeće sezone pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu u Seriji A, prvi put od 1930. do 1935. godine, kada su crno-beli pet puta uzastopno bili šampioni.
-Pre nego što budemo radili na taktici i fizičkoj snazi, moramo da radimo i na psihologiji igrača. Ako niste koncentrisani, noge vas neće slušati. Za mene su tri stvari najvažnije: um, srce i noge. Um sve pokreće, a veliko srce pomaže igračima da uspeju – rekao je Konte.

Povezana vest:  Milošević: Pobeda ne leči rane, ali bi bila podsticaj