Alex Ferguson ekipa peharFerguson: Bili ste uz mene, budite i uz Mojesa

Dosadašnji menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je na oproštaju od navijača na Old Trafordu da podrže i njegovog naslednika Dejvida Mojesa kao što su godinama podržavali njega.
Legendarni stručnjak danas je na utakmici protiv Svonsija poslednju put izveo ekipu na teren Old Traforda pošto se povlači sa klupe na kraju sezone.
Poruku da podrže Mojesa Ferguson je uputio i igračima, na čelu sa kapitenom Nemanjom Vidićem.
-Igrači, znate koliko ste dobri, znate čiji dres nosite. Nemojte nikada ni jedno ni drugo da izneverite. Hvala klubu koji je stajao uz mene svih ovih godina. Želim da svi stojimo uz našeg novog menadžera – rekao je Ferguson posle pobede nad Svonsijem (2:1), kojom je uveličana ranije obezbeđena titula engleskog šampiona.
-Hvala svima koji ste ikada činili Mančester junajted, ne samo igrači i menadžment, nego i svi koji ste uvek bili uz ovaj klub. Imao sam priliku da treniram neke od najboljih igrača, ali svi vi ste bili moje fantastično iskustvo – kazao je sedamdesetjednogodišnji Ferguson, koji je tokom 27 godina na klupi „crvenih đavola“ osvojio 38 trofeja.
Najuspešniji stručnjak u istoriji engleskog fudbala poslednji put na klupi Junajteda sedeće 19. maja na prvenstvenom meču sa Vest Bromvič Albionom.
Ferguson će od sledeće sezone biti direktor i ambasador Mančester Junajteda.
Od navijača slavnog engleskog kluba utakmicom protiv Svonsija oprostio se i legendarni igrač Junajteda Pol Skols.

Povezana vest:  Zvezdine zvezde na okupu 30 godina nakon osvajanja titule prvaka Evrope