FUDBALSKA-LOPTA

Roma kažnjena zbog rasističkog ponašanja navijača

Disciplinska komisija italijanske fudbalske Serije A kaznila je Romu sa 50.000 evra zbog rasističkog ponašanja njenih navijača na prvenstvenoj utakmici u nedelju uveče protiv Milana. Grupa pristalica rimskog kluba vređala je na rasnoj osnovi igrače roso-nera Marija Balotelija i Kevina Prinsa Boatenga, zbog čega je malo nedostajalo da utakmica bude definitivno prekinuta.
Derbi susret 37. kola na San Siru na kratko je prekinut u drugom poluvremenu zbog rasističkog vređanja, a spiker je upozorio navijače na ponašanje. 
Što nije došlo do definitivnog prekida zaslužan je i kapiten Rome Frančesko Toti, koji je u nekoliko navrata molio navijače svog kluba da ne vređaju igrače Milana.
Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater ranije danas osudio je skandalozan ispad navijača Rome, istakavši da je zgrožen njihovim ponašanjem, a trener Milana Masimilijano Alegri kazao je da je zabrinut zbog sve češćih rasističkih izgreda na stadionima. Utakmica na San Siru završena je bez golova (0:0). Milan se ovim remijem učvrstio na trećoj pozicije Serije A koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je sedmoplasirana Roma verovatno otpala iz trke za plasman u Ligu Evrope.

Povezana vest:  U Crnoj Gori euforija zbog pobede nad Švajcarskom