branislav ivanovic celsi ls

Ivanović: Matić igra najbolji fudbal u karijeri

Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović ocenio je danas da je igrač Benfike Nemanja Matić možda igra najbolji fudbal u karijeri, ali da se nada da to neće mnogo pomoći portugalskom klubu u finalu Lige Evrope. Fudbaleri Čelsija i Benfike sastaju se večeras u Amsterdamu u finalu Lige Evrope.
Ivanović je u izjavi za zvanični sajt Čelsija rekao da je Matić veoma napredovao.
-Kada je došao u Čelsi, video sam da ima kvalitet da bude vrhunski igrač, ali mu je bilo potrebno da igra i zato je odluka da ode u Portugal9iju, u jedan od najvećih timova, bila najbolja opcija za njega. U ovom trenutku on možda igra najbolji fudbal u svojoj karijeri, ali se nadam da mu sve to neće pomoći da bude uspešan u finalu – rekao je Ivanović.
Matić je došao u Čelsi 2009. godine, ali je konkurencija u timu bila velika – Frank Lampard, Mikael Esijen, Mihail Blak i Džon Obi Mikel. Srpski reprezentativac je odigrao samo tri utakmice za taj klub.
-U Portugaliji je veoma napredovao u odbrani i po agresivnosti. Ima viziju napada. Klub ima poverenja u njega i postao je jedan od ključnih igrača. Često sam razgovarao sa njim i vrlo je srećan zbog načina na koji igra i zbog šanse koju dobija od trenera – rekao je Ivanović.
Ukoliko pobedi, Benfika će osvojiti treći trofej ove sezone, ali je Čelsiju ovo poslednja prilika da dođe do nekog trofeja.
-Biće teško igrati protiv ekipe koja je bila tako dominantna u Portugalu. Dobro su igrali u Evropi… Osvajanje trofeja je velika stvar za njih, ali mislim da je još veća za nas“, rekao je srpski reprezentativac.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Birmingem i Liverpul odigrali bez golova