kaka_1U Realu se nadaju povratku Kake za El Klasiko

 

Sportski direktor Reala Horhe Valdano optimista je kada su u pitanju šanse brazilskog plajmakera Kake za nastup u subotnjem El Klasiku, najvećem derbiju španskog, a verojatno i svetskog klupskog fudbala, između Real Madrida i Barselone.

-Nadamo se da će Kaka biti spreman za subotu. Ako bude u stanju, zaigra će protiv Barselone –  rekao je Valdano.

Povezana vest:  Del Pjero okrvavljen završio meč sa Ćezenom

Kaka je van terena posljednjih mesec dana zbog povrede butnog mišića, ali intenzivno radi na svojoj fizičkoj pripremi. Tako je Kaka u ponedjeljak radio individualni trening sa fizioterapeutom Pedrom Kuecom u želji da bude fit. Nastup Brazilca, u, možda najvažnijoj utakmici za Real ove sezone ostaće pod znakom pitanja do poslednjeg tenutka i o njemu će trener Manuel Pelegrini doneti odluku posle konsultacija s lekarskim timom i Kakom.

Povezana vest:  Real Madrid pobedio Levante, Valensiji samo bod

Iako ističe važnost rezultata derbija na Santijago Bernabeu, Valdano ne propušta reći da je posle te utakmice ostalo još sedam kola do kraja sezone.

-Liga ne počinje i ne završava se sa tom utakmicom. Prilazimo joj sa posebnom pažnjom, ali kako god ta utakmica bude imala ishod, prvenstvo će ostati otvoreno do samog kraja – zaključio je sportski direktor Reala, ekipe koja u derbi ulazi s skorom od 12 uzastopnih pobeda, u kojima su fudbaleri Reala postigla 41 gol.

Povezana vest:  Roma pušta Strotmana u Junajted za 75 miliona evra

Real i Barselona bodovno su izjednačeni sa 71 bodom, ali madridski klub drži čelnu poziciju na tabeli zbog gol razlike (+57 Real – +56 Barselona).