michael platini 1

Platini: Bajern i Dortmund finansijski uzori

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini ocenio je danas da su finalisti Lige šampiona Bajern i Borusija Dortmund primeri finansijskog poslovanja.
-Bajern i Dortmund su dokaz da klubovi ne moraju da troše više od onoga čime raspolažu, da bi bili uspešni – rekao je Plastini.
Čelnik UEFA je dodao da nemački klubovi koji će međusobno odmeriti snage u finalu Lige šampiona na Vembliju 25. maja treba da budu primer ostalima.
-Ne morate da pravite gubitke i gomilate dugove, kako biste osvojili mesto u finalu Lige šampiona. Ovo je dokaz da možete da imate čistu i kvalitetnu igru u svakom pogledu – rekao je Platini u intervjuu za AFP u Amsterdamu.
On je dodao da su finalisti Lige šampiona „za primer“.
-„Ovi klubovi ‘ne voze na rezervi’, imaju dobre stadione i ono što je najvažnije – pobeđuju. Imaju odličan imidž – rekao je Platini.
Briga zbog velikog trošenja novca u evropskim klubovima naterala je UEFA da uvede pravilnik finansijskog fer pleja, kojim su predviđene stroge kazne, uključujući suspenziju sa evropskih takmičenja – za klubove koji trose više od zarađenog.

Povezana vest:  PRIPREME CRVENE ZVEZDE 2011, Pavle Ninkov: Radujemo se utakmici u Trebinju