Alex Ferguson 2013

Ferguson kritikovao Siti zbog otkaza Manćiniju

Odlazeći menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson kritikovao je danas upravu Mančester Sitija zbog otkaza Robertu Manćiniju. Bivši menadžer Sitija otpusten je u ponedeljak, pošto tim nije uspeo da obrani titulu u Premijer ligi, a izgubio je i u finalu FA kupa od Vigana.
Italijanski stručnjak se na celoj oglasnoj strani Mančester Ivning njuza u subotu zahvalio navijačima na podršci.
-Ovo su bile tri nezaboravne godine sa vama, navijači Sitija, uvek ćete biti u mom srcu, ćao, Roberto Manćini – glasila je poruka.
Ferguson, koji će završiti karijeru nakon sutrašnje utakmice sa Vest Bromvič Albionom, doveo je u pitanje logiku odluke Sitija da otpusti Manćinija.
-Ta odluka je zaista zaprepašćujuća. Manćini je tokom svog angažmana osvojio FA Kup, ligu, pa bio u finalu Kupa i kao drugi završio prvenstvo – i sve to nije bilo dovoljno – rekao je Ferguson i dodao da ta odluka po njegovom mišljenju „nije bila ispravna“.
Fergusona će na klupi Junajteda zameniti Dejvid Mojes, koji krajem sezone napušta Everton psole 11 godina na kormilu tog kluba.
-Mojes će imati dobar tim i verovatno će želeti da ga još pojača i da sprovede sopstvene ideje, što je za pohvalu. Biće on dobar menadzer – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Čelsi potpisao ugovor sa Bertranom Traoreom