radomir anticAntić: Još jedna šansa za afirmaciju Srbije
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je danas da će sutrašnja prijateljska utakmica sa Japanom biti još jedna šansa za afirmaciju našeg tima.
-Ta utakmica ima veliki značaj za nas, jer predstavlja šansu da se još jednom afirmišemo i pokažemo u dobrom svetlu – rekao je Antić na konferenciji za medije na stadionu „Nagai“.
Antić je dodao da je „impresioniran“ gostoprimstvom domaćina.
-Prvi put sam u Japanu i impresioniran sam viđenim. Hvala vam na gostoprimstvu – dodao je selektor.
U Japanu će, kako je ranije odlučeno i podržano od strane selektora Antića, nacionalni tim sa klupe predvoditi Radovan Ćurčić, zvanično najperspektivniji srpski trener koji je laskavo priznanje dobio za rad u 2008. godini.
Strateg Javora zahvalio je na ukazanoj šansi da u Japanu predvodi ekipu Srbije.
-Ukazana mi je velika čast, pa još jednom zahvaljujem Fudbalskom savezu Srbije i selektoru Antiću. Taj potez pokazuje da selektor gleda u budućnost. Sada je moj zadatak, ali i obaveza svih igrača, da šansu iskoristimo i pokažemo da se na nas može računati u narednom periodu – istakao je Ćurčić.
On je dodao da selekcija Srbije u meču protiv Japana treba da bude na nivou na kojem je naša reprezentacija bila tokom kvalifikacija za prvenstvo sveta u Južnoj Africi, koje je završila kao prvoplasirana u grupi ispred Francuske.
Utakmica Japan – Srbija počinje u 12,30 časova po našem vremenu, a sudiće trojka iz Južne Koreje Čoi Mjung Džong, Li Jung Min i Jang Bjong Eun.
Povezana vest:  Petar Škundrić u Radnoj grupi Zvezde