Jose Mourinho Press

Mediji o Murinju: Mnogo buke ni oko čega

Mediji u Španiji jednoglasni su danas u kritici odlazećeg trenera Reala Žozea Murinja, koji će na kraju sezone napustiti Madrid, tri godine pre isteka ugovora i bez osvojene Lige šampiona.
„Poseban kraj“, „Mnogo buke ni oko čega“, samo su neki od naslova tekstova u kojima novinari pokazuju nezadovoljstvo radom portugalskog stručnjaka.
„Ostavio nas je sa nekoliko trofeja i mnogo muke“, piše list AS i podseća da je Murinjov ugovor klub koštao 50 miliona evra i više od 160 miliona evra zbog pojačanja.
Sportski komentator El Munda Orfeo Suarez smatra da je Murinjo unazadio klub i napravio ga gorim nego što je bio.
Najviše mu je zamerena svađa sa golmanom Ikerom Kasiljasom, koji je pola sezone proveo na klupi, srozavanje ugleda kluba, dovođenje u pitanje izbora španskog selektora Visente del Boskea za najboljeg trenera u 2012 i stvaranje razdora među navijačima.
Katalonski dnevnik Sport prenosi da je „Murinjo bio ožiljak španskog fudbala“, dok Mundo Deportivo ističe da, sem u nekoliko navrata, nije uspeo da zaustavi dominaciju Barselone u Španiji.
Murinja bi na klupi slavnog kluba trebalo da zameni italijanski trener Karlo Anćeloti, koji je ove sezone Pari Sen Žermenu doneo titulu posle 19 godina.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Uhapšen predsednik nacionalne federacije Ruande