vesli_sjanderInter  posle sedam godina u završnici Lige šampiona
Sedam dugih godina trebalo je Inter u da se nađe među četiri nabolja tima u Evropi, Mourinjova ekipa u Moskvi je sjajno odradila posao i pobedila CSKA minumalnim, ali ogroamnim rezultatom 1-0.
Sve je na veštačkoj travi Lužnjikija bilo rešeno u šestom minute igre, kad je Vesli Snajder prekršaj na Militu odličnim udarcem pretvorio u 1:0 pored nemoćnog Akinfejeva. Italijanski šampion čuvao je sigurnu prednost, a tome u prilog govori i žuti karton koji je zaradio Dejan Stanković u 16. Minutu. U prvih dvadesetak minuta imao je i CSKA svojih prilika, jednu je sjajnu iz okreta promašio Necid u 23. Minuti, ali sve je ostalo na tom pokušaju. Do kraja poluvremena Snajder je sjajno razigravao, Diego Milito i ostali nisu znali da pretvore ta sjajna dodavanja u golove. Gonzales i Džagojev su pretili kod domaćina, aali to su bili promašaji ili lak plen za sigurnog golmana Cesara.
Rešenje Gazajeva posle primljenog gola, mladi Odiah, koji je ušao umesto Berezutskog odmah po primljenom golu, dobio je žuti karton prvo u 38. minutu igre da bi zatim samo četiri minuta po početku drugog poluvremena (49. minut) zbog grubog starta dobio i drugi žuti i krenuo put svlačionice. Ta je nepromišljenost CSKA-ovim simpatizerima srušila zadnju nadu u trijumf, budući da igrom već ranije nisu mogli da pariraju nadmoćnijem protivniku. A kada je Mamaev zaradio žuti karton u 63. minutu mislimo da je svima bilo jasan ishod meča.
U drugom je delu Milito promašio još nekoliko prilika, pa je Murinjo rešio da ga zameni Baloteli, koji se odlično uklopio u čuvanje rezultata. Zviždali su fudbalerima Intera, a to kao da je bio motiv više za Stankovića i Eto’oa, koji su pokazali svoje umeće sa loptom sjajnim potezima i driblinzima. Ali rezultat na semaforu je bio isti.
Kako je vreme odmicalo CSKA je sve manje igrao napadački i na kraju morao odati priznanje boljemu u ovom duelu. Možda izlgleda kao lak prolaz, ali u Apianu Gentileu za završnicu najelitnijeg fudbalskog takmičenja ne znaju od vremena Hektora Kupera i ispadanja od najljućeg rivala – Milana.
Povezana vest:  Nikolić: Igrači fascinantno izneli polusezonu