sinisa mihajlovic hajat okt 2012 1Mihajlović: Protiv Belgije možemo da izgubimo sve

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da njegovi fudbaleri u utakmici sa Belgijom imaju mnogo toga da izgube eventualnim porazom.
-Nije istina da u Belgiji nemamo šta da izgubimo, naprotiv, tamo možemo da izgubimo sve, da i matematički izgubimo šansu za plasman na Svetsko prvenstvo. Selekcija Belgije nema šta da izgubi, jer im eventualni neuspeh ne bi preterano poremetio situaciju u grupi. Zbog toga za nas ima maksimalan takmičarksi značaj i pristupićemo mu kao i svim ranijim utakmicama – rekao je Mihajlović novinarima u Staroj Pazovi.
U sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi u četvrtak se okupio jedan deo reprezentativaca, koji se priprema za kvalifiakcionu utakmicu protiv Belgije u Briselu.
Mihajlović je rekao da tokom prvih godinu dana svog mandata na klupi „orlova“ ima stvari koje bi promenio, ali da ostaje pri stavu da je nacionalni tim na pravom putu.
-Rezultatima, naravno, nisam zadovoljan, ali igrom i ponašanjem igrača jesam. Mogli smo više… Objektivno, utakmicu u Makedoniji nismo smeli da izgubimo, ali desilo se. Protiv Hrvatske u Zagrebu nismo bili inferiorni, nije se primetila razlika na terenu – kazao je Mihajlović.
-Konačno ostaje i moj stav da nam treba što više utakmica da bi momci stekli samopouzdanje. Mislim da je to pravi put i dok budem selektor ići ćemo tim putem bez odstupanja od zacrtanih principa – dodao je on.
Selektor Srbije kazao je da će reprezentacija glavni deo priprema za utakmicu sa Belgijom otpočeti 1. juna, kao i da meč dolazi u nezgodnom trenutku.
-Klasične pripreme, odnosno režim karantina počeće 1. juna, a do tada ćemo imati po jedan trening dnevno, dok ne budemo kompletni. Svesni smo da utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, kraj sezone je, umor, zasićenost, fizička i psihička, ali kako drugima, tako i nama. Treba izdržati jos tih poslednjih nekoliko dana, pa će ići na
odmor – kazao je Mihajlović.
Reprezentacija Srbije u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine nakon šest kola zauzima treće mesto sa sedam bodova, dok su Belgija i Hrvatska na deobi prvog sa 16.
„Orlovi“ su u prvoj utakmici protiv Belgije u oktobru na stadionu Crvene zvezde poražzeni sa 3:0, pa će tako u Briselu, 7. juna od 20.45 pokušati da se revanširaju Belgijancima.

Povezana vest:  FIFA oduzela pobedu Sudanu i bodove dala Zambiji