ivan_adzic_fk_czZvezda traži da se odbije zahtev Partizana za odlaganje

 

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Ivan Adžić izjavio je danas da bi prihvatanje zahteva Partizana da se odloži njegova utakmica 23. kola Super lige protiv Jagodine ugrozilo regularnost takmičenja i pozvao Zajednicu superligaša da odbije taj zahtev.

-Crvena zvezda smatra da bi prihvatanje zahteva Partizana da se odloži njegova utakmica protiv Jagodine ugrozilo regularnost takmičenja i Partizan stavilo u privilegovan položaj u odnosu na druge klubove koji učestvuju u takmičenju – rekao je Adžić novinarima.

Partizan je u utorak zatražio od Zajednice superligaša da odloži utakmicu protiv Jagodine, pošto se šestorica fudbalera aktuelnog srpskog šampiona nalazi s reprezentacijom u Japanu. Selekcija Srbije, sastavljena od igrača iz domaćeg prvenstva, danas igra prijateljsku utakmicu protiv Japana u Osaki.

Povezana vest:  Štimac ponudio ostavku posle poraza Hrvatske u Glazgovu

Utakmica 23. kola Super lige između Jagodine i Partizana trebalo bi da se odigra u nedelju od 16 sati, a uprava crno-belih zatražila je da se meč odloži i odigra u prvom slobodnom terminu.

-Reprezentativne obaveze fudbalera bilo kog kluba ne bi smele da budu izgovor za traženje privilegija u domaćem takmičenju. Takođe, želimo da verujemo da ovaj zahtev nema veze sa neigranjem pojedinih igrača u Jagodini zbog žutih kartona – dodao je Adžić.

Povezana vest:  Đurić šokiran izjavom Krstajića

On je pozvao Zajednicu superligaša da odbije zahtev Partizana, kako bi očuvala regularnost takmičenja.

-Domaće takmičenje treba da se odvija prema rasporedu koji je utvrđen bez obzira na reprezentativne obaveze igrača. Zahtevamo od Zajednice superligaša da odbije zahtev Partizana za odlaganje utakmice i tako očuva regularnost takmičenja – poručio je Adžić.

U reprezentaciju su pozvana tri igrača Zvezde, a Adžić je istakao da crveno-beli neće tražiti odlaganje prvenstvene utakmice protiv Mladog radnika, iako je fudbaler Pavle Ninkov povređen otputovao u Japan.

Povezana vest:  Škotska rival Srbiji u finalu baraža za Evropsko prvenstvo

-Ninkov je na utakmici sa OFK Beogradom dobio povredu ramena zbog koje je zamenjen. Odmah posle utamice urađeni su lekarski pregledi koji su potvrdili povredu. Poštujući reprezentaciju, Ninkov se stavio na raspolaganje selektoru, a naš klupski lekar je obavestio lekara reprezentacije o povredi – rekao je Adžić.

-Na zahtev rukovodstva FSS-a odlučeno je da Ninkov putuje u Japan. Crvenoj zvezdi je obećano da će biti lečen u Japanu prema terapiji koja je određena i da neće igrati povređen – dodao je sportski direktor crveno-belih.