robben

Zamer: Roben sigurno ostaje u Bajernu

Sportski direktor Bajerna iz Minhena Matijas Zamer potvrdio je da trofejni nemački klub ne namerava da proda holandskog napadača Arjena Robena u letnjem prelaznom roku. Otkako je obelodanjeno da Bavarce preuzima Pep Gvardiola nemački mediji spekulisali su da će Roben karijeru nastaviti u Juventusu ili Galatasaraju, međutim, Zamer kaže da junak finalne utakmice Lige šampiona sigurno ostaje u Minhenu.
-U Nemačkoj je ove godine napisano mnogo besmislica, a priča o Robenu je jedna od njih. Arjen je veliki fudbaler, ima ugovor na još dve godine i biće Bajernov igrač i sledeće sezone – rekao je Zamer novinaru holandskog lista „De Telegraf“.
On je pohvalio 29. godišnjeg Holanđanina nakon sjajne predstave na Vembliju u finalu Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda (2:1).
-Ta utakmica je bila veliki trenutak njegove karijere. Bajern može samo da se zahvali Robenu, dokazao je kakav je šampion – poručio je Zamer.
Roben je na meču protiv Borusije asistirao prilikom prvog gola, a postigao je odlučujući za petu evropsku titulu nemačkog fudbalskog velikana.

Povezana vest:  EURO 2012, Danska šokirala Holandiju