frank rajkard ofk bgd

Rajkard preuzima fudbalere Milana?

Bivši istaknuti fudbaler Milana Frank Rajkard jedan je od glavnih kandidata za mesto šefa stručnog štaba tog trofejnog kluba, prenose italijanski mediji. Navodi se da vlasnik roso-nera Silvio Berluskoni i potpredsednik Adrijano Galijani nastoje da sporazumno prekinu saradnju sa aktuelnim trenerom Masimilijanom Alegrijem, odnosno da dogovore adekvatnu odštetu, pošto Alegri ima ugovor na još godinu dana.
Milan je pod vođstvom Alegrija završio sezonu na trećem mestu tabele Serije A i izborio kvalifikacije za Ligu šampiona. Mediji, međutim, tvrde da su tom stručnjaku ipak „odbrojani“ dani na klupi sedmostrukog prvaka Evrope.
Pedesetogodišnji Holanđanin Rajkard je između 1988. i 1993. sa velikim uspehom igrao za Milan, u čijem je dresu osvojio i dve titule evropskog prvaka.
Tokom trenerske karijere bio je selektor reprezentacije Holandije, za koju je prethodno odigrao 73 utakmice, i vodio ekipe Sparte iz Roterdama, Barselone i turskog Galatasaraja. Poslednji Rajkardov posao bilo je mesto selektora reprezentacije Saudijske Arabije.

Povezana vest:  Andrija Kaluđerović: Sledeća je Kula