sinisa mihajlovic hajat okt 2012 1

Siniša Mihajlović: Reprezentacija nije klub da da kupuje igrače

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da nacionalni tim nije klub i da mora da koristi samo one igrače koje ima.
-Voleo bih da imamo krajnja rešenja ali mi nismo klub da možemo da kupimo igrača, nego koristimo samo ono što imamo – rekao je Mihajlović novinarima u Staroj Pazovi.
Mihajlović je danas objavio spisak igrača za utakmicu sa Belgijom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, na kome je i debitant, fudbaler Partizana Aleksandar Mitrović, za koga je rekao da bi voleo da bude „krajnje rešenje što se tiče napadača“. 
-Mitrović je igrama zaslužio da dobije poziv, jer ima sve karakteristike koje su potrebne reprezentativcu: mladost, hrabrost, talenat i smisao za gol. Videćemo da li će i koliko igrati, ali mislim da je trenutno najbolji na toj poziciji. Bilo bi lepo da on bude krajnje rešenje – rekao je Mihajlović. 
Srbija će u sedmom kolu Grupe A u petak, 7. juna od 20.45, igrati protiv Belgije u Briselu i biće oslabljena zbog odsustva Matije Nastasića, Filipa Đuričića i Zorana Tošića. 
-Mi bez Nastasića, Đuričića i Tošića gubimo na kvalitetu, njihove zamene će biti na visini zadatka, ali ima razloga zašto su njih trojica do sada igrali standardno u reprezentaciji – rekao je on.
Selektor je istakao da od svojih igrača očekuje da u Belgiji daju sve od sebe i na najbolji način predstave svoju zemlju.
-Oni će sigurno dati svoj maksimum i samo to može da se obeća. Ako se izgubi, razočaraće naciju, a ako se pobedi onda će, pak, opravdati poverenje. Međutim, ja stvari gledam i kroz rezultat i kroz igru. Belgiju poznajem vrlo dobro, oni su među dve, tri najbolje evropske reprezentacije, što su i dokazali – rekao je on. 
Mihajlović je rekao da ne bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom u Briselu, kao i da njegovim fudbalerima motivacija nije potrebna. 
-Ova ekipa će Belgiji praviti mnogo veći problem ako se sa njom sastane za tri godine i ako ostane na okupu. Ovi mladi igrači samopouzdanje bi trebalo da stiču na ovakvim utakmicama, a duel sa Belgijom je jedna od onih gde bi mogli da vide gde su – rekao je on. 
Belgija je u Beogradu 12. oktobra prošle godine pobedila Srbiju sa 3:0, a Mihajlović je istako da je prvih sat vremena te utakmice igra kakvu on želi u nacionalnom timu. 
-Svaka utakmica je priča za sebe. Prvih 60 minuta u Beogradu smo igrali kako želim, međutim, imali smo mnogo šansi i nismo ih iskoristili. Ako na terenu radimo ono što se dogovorimo onda možemo svakoga da pobedimo, a ako radimo suprotno onda možemo od svakoga da izgubimo – rekao je Mihajlović. 
Belgija i Hrvatska su prve na tabeli Grupe A sa po 16 bodova, Srbija ima sedam, Vels šest, Makedonija ima četiri boda, dok je Škotska na poslednjem mestu sakupila samo dva boda. 

Povezana vest:  Nejmar pristao da predje u Čelsi