Florentino PerezFlorentinu Peresu novi mandat u Real Madridu

Florentino Peres će sledeće nedelje početi četvrti mandat na mestu predsednika Real Madrida, nakon što je taj fudbalski klub danas saopštio da se niko drugi nije kandidovao za tu funkciju na izborima.
Kako navodi agencija Rojters, Peres je prošle godine dobio podršku članova za promenu statuta kluba koja otežava ljudima koji nisu bliski upravi da preuzmu kontrolu prihoda.
Potencijalni kandidat na izborima za predsednika mora da bude član kluba najmanje 20 godina, od poslednjih 10 i više i mora lično da obezbedi bankarsku garanciju u vrednosti od 15 odsto budžeta kluba – 75 miliona evra.
Peres će u utorak zvanično započeti novi četvorogodišnji mandat.
Jedna od prvih stvari koje će morati da reši je dovođenje novog trenera, nakon što je klub na kraju sezone sporazumno raskinuo ugovor sa Žozeom Morinjom, tri godine pre isteka ugovora.
Mediji spekulišu da će novi trener Reala biti Karlo Ančeloti iz Pari Sen Žermena ili Jup Hajnkes, koji je na kraju sezone u Bundes ligi otišao iz Bajerna iz Minhena.
Real je sezonu završio bez trofeja – sezonu u domaćem prvenstvu završio je na drugom mestu iza Barselone, u finalu Kupa kralja poražen je od gradskog rivala Atletika, a takmičenje u Ligi šampiona završio je u polufinalu.
Real je jedan od četiri velika španska kluba (Barselona, Atletik Bilbao i Osasuna) čiji su vlasnici njegovi članovi

Povezana vest:  Morati demantovao smenu trenera