Eric Abidal plavi dresAbidal: Odlazim i srećan i tužan

Bivši fudbaler Barselone Erik Abidal rekao je danas da je i srećan i tužan što odlazi sa Nou Kampa. -Odlazim i srećan i tužan. Tužan sam zbog toga jer sam želeo da nastavim, ali sam srećan što sam proveo šest spektakularnih godina u klubu koji me je uvek podržavao i sa navijačima koji su uvek pokazivali svoju naklonost – rekao je Abidal, prenose britanski mediji.
Abidal, koji je u četvrtak saopštio da napušta Barselonu, kazao je da je bilo teško doneti odluku o odlasku, ali da će se kad završi karijeru vratiti da živi u Barseloni.
-Bilo je teško, naročito za moje devojčice koje su morale da se pozdrave sa drugovima u školi, ali smo supruga i ja rešili da ćemo se, kada odem u penziju, vratiti da živimo u Barseloni.
Govoreći o svojoj poslednjoj utakmici u dresu šampiona Španije protiv Malage u utakmici poslednjeg kola ovogodišnjeg prvenstva, Abidal je rekao da nije želeo da se završi meč.
-Moji poslednji miniti u Barsi… Primetio sam da navijači, kad god sam primio loptu, navijali da pokušam da postignem gol. Mislim da je tih 15 minuta bilo dobro, mislim da nisam poklonio nijednu loptu… Nadam se da je Tito (Vilanova) to primetio – rekao je Abidal uz osmeh.
-To su bili teški trenutci. Nisam želeo da se završi… Ali, sada je gotovo – rekao je Abidal.
Bivši reprezentativac Francuske je u Barselonu došao iz Liona 2007. godine i sa Kataloncima osvojio četiri titule u Primeri, dva trofeja u Ligi šampiona i španskom Kupu kralja.

Povezana vest:  Srbija bez Mihajlovića protiv Rusije