Jose Mourinho Press

Morinjo: Dogovorio sam se sa Abramovičem za nekoliko minuta

Novi trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je danas da se sa vlasnikom engleskog kluba Romanom Abramovičem dogovorio za nekoliko minuta i da je odluka da se vrati u ekipu iz Londona bila laka. 
-Odluka je bila laka, sastao sam se sa Abramovičem i dogovorili smo se za nekoliko minuta posle nekoliko kratkih, ali veoma pragmatičnih pitanja. Odmah sam odlučio, pitao sam gazdu da li želi da se vratim, a on je mene pitao da li ja želim da se vratim – rekao je Morinjo za klupsku televiziju. 
Morinjo je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Čelsijem, klubom koji je već vodio od 2004. do 2007. godine. 
-Veoma sam srećan, pripremao sam se da ne budem previše emotivan pri povratku u klub, ali očigledno je da sam veoma, veoma srećan – istakao je portugalski stručnjak. 
Morinjo je posle odlaska iz Čelsija vodio Inter, sa kojim je dva puta osvojio prvenstvo Italije, nacionalni Kup i Superkup i bio je pobednik Lige šampiona, dok je potom radio u Real Madridu gde je bio šampion Španije. 
-To je bio težak trenutak jer sam imao jaku vezu sa klubom. Ako pustite emocije, mislim da je to bilo fantastično jer sam u karijeri posle toga ostvario ono što sam ciljao. Čelsi je posle toga osvojio vredne trofeje, ispisao istoriju. Sada smo ponovo zajedno u odličnom trenutku i za klub i za mene – kazao je Morinjo. 
On je tokom prve tri sezone u Čelsiju osvojio dve Premijer lige, FA kup, Liga kup i Komjuniti šild. 

Povezana vest:  Umro legendarni golman Grošič