Pele: Nejmar može da bude bolji od Mesija

 Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je da novi igrač Barselone Nejmar ima potencijal da postane bolji igrač od Lionela Mesija. Brazilac Nejmar u ponedeljak je potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom, a na predstavljanju pred više od 56.000 navijača na Kamp Nou, rekao je da bi želeo da pomogne Mesiju da „ostane najbolji fudbaler sveta“. 
-Nejmar je mnogo napredovao u poslednje dve godine. On dobro šutira I levom i desnom nogom i dobar je u vazdušnim duelima. Obojica su veoma dobri fudbaleri. Volim Mesija, ali ako bih morao da ih uporedim, mislim da Nejmar ima potencijal da bude bolji od njega… Ili možda nema – rekao je Pele za sajt Gol.
Pele je rekao da će Nejmar prelaskom u Barselonu steći potrebno iskustvo.
-Nisam zadovoljan jer je Santos izgubio dobrog igrača. Ali, mislim da je prelazak u Barselonu dobar za njega, jer je bez sumnje najbolji igrač u Brazilu i sada će steći iskustvo u inostranstvu – rekao je on. 
-Igrati u Evropi je drugačije nego u Južnoj Americi. Evropski fudbal je malo čvršći, dok se u Južnoj Americi više obraća pažnja na tehniku – dodao je Pele.
Uoči Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, Pele je rekao da domaća selekcija još „nema ono što je potrebno“ da bi osvojila turnir, a kao favorite izdvojio je Nemačku i Španiju.
-Ako biste sada, godinu dana pre početka Mundijala morali da izaberete pobednika, mislim da bi to bila Nemačka, pošto ima dobru ekipu i dobre igrače. Bez sumnje tu je i Španija. Pa onda Brazil – rekao je Pele.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Rodrigez samouveren uoči meča sa Brazilom