ivica_olic_bajernLIGA ŠAMPIONA

Bajern u polufinalu Lige šampiona!

 

Iako jeMančester Junajted vodio protiv Bajerna sa 3:0 do 43. minute u revanš meču četvrtfina Lige šampiona u polufinale je na kraju, ipak, prošao bavarski klub. Bajern je, podsećanja radi, dobio prvu utakmicu na Alians Areni sa 2:1 pogotkom Ivice Olića u drugoj minuti sudijske nadoknade, a Hrvat je bio Bajernov junak i u revanš meču.

Upravo je pogodak Olića u 43. minuti vratio Bajern u igru, dok je Holanđanin Roben fenomenalnim golom u 74. minuti uveo svoj klub u polufinale! Mančester Junajted je pobedio sa 3:2, ali protiv Liona će u polufinalu igrati Bajern.

Uvertira u revanš meč bio je iznenađujući potez škotskog menadžera Aleksa Fergusona, koji je u prvih 11 stavio i  nedovoljno oporavljenog Vejna Runija, iako je samo dan ranije tvrdio da za to ne postoji nikakva mogućnost. Runi je, u prvom meču povredio desni zglob, a prve prognoze govorile su i do tri, četiri nedelje pauze za Runija. Ipak se Runi začuđujuće brzo oporavio i zaigrao od početka meča.

Povezana vest:  Gvardiola: Junajted i Čelsi su protiv VAR tehnologije u Premijer ligi

Mančester Junajted je, baš kao i u prvom meču, kada je upravo Runi postigao posle 63 sekunde igre, i na Old Trafordu imao početak meča kao iz snova i posle sedam minuta igre vodio sa 2:0!

Prvi gol domaći tim postigao je već u trećoj minuti. Daron Gibson odlučio se na udarac sa oko 18 metara, iskosa sa desne strane. Tukao je u Butov bliži ugao, a Bajernov 35-godišnji čuvar mreže je ostao ukopan na golu, u raskoraku. U sedmoj minuti, nova erupcija oduševljenja na Old Trafordu. Valensija je s desne strane ubacio nisku loptu, a Nani je sjajno reagovao i majstorski petom poslao loptu u gol.

Domaćini su i dalje bili aktivniji i opasniji. U 39. minuti, Bajern je napokon stvorio prvu priliku na utakmici. Miler je proigrao Ivicu Olića na levoj strani, koji je napravio malo duži for, pa je Van der Sar odličnim istrčavanjem i uklizavanjem otklonio tu opasnost.

Povezana vest:  Klop šokiran napadom: Plašio sam se za svoje prijatelje

U narednom napadu je fudbaleri Mančester Junajteda postigli su i treći gol. Valensia je odlično prošao po desnoj strani i našao, povratnom loptom, Nanija a on je odličnim udarcem sa imice šesnaesterca pod prečku poslao lopu.

Iako se mislilo da je Bajern posrnuo i da jedva čekaju da odu na odmor u 43. minuti, Olić je opet postigao gol. Miler je gurnuo loptu prema Oliću koji je dobio duel sa Karikom a onda odličnim udarcem, iskosa sa leve strane, matirao Van der Sara udarcem u suprotni ugao.

Kod Crvnih đavola dolazi do pometnje u redovima a to je kulminiralo u 49. minuti kada je domaća ekipa ostala sa igračem manje. Rafael je potezao Riberija i dobio drugi žuti, automatski crveni karton, dok je u 55. minuti, Runi izašao iz igre.

Povezana vest:  Ančeloti: Koncentrisani na utakmice, ne na kalkulacije

Bajern je od početka drugog poluvremena stegnuo obruč oko gola, pogotovo što je imao igrača više na terenu. Domaći su pokušavali iz kontranapada da urade nešto više ali to nije davalo rezultata. Inicijativa se Nemcima napokon isplatila. U 74. Minuti dogodio se preokret koji je Bavarce vodio u polufinale Lige šampiona.

Riberi je izveo korner sa leve strane, tražio je Robena, koji je sa ivice kaznenog prostora udario iz prve, volejem levom nogom, i postaio je iza leđa Van der Sara.

Do kraja utakmice domaća ekipa nije uspela ozbiljnije da ugroze gol Bajerna, iako je Ferguson u igru ubacio Berbatova i Gigsa.

Posle titule prvaka Evrope 2008. i finala prošle sezone, Crveni đavoli neće treću sezonu za redom igrati u finalu.