Pep 2

Abidal: Gvardola želi da dođem u Bajern

Doskorašnji fudbaler Barselone Erik Abidal rekao je danas da bi želeo da pređe u Bajern iz Minhena i da novi trener tog kluba Pep Gvardiola želi da ga angažuje. Abidal se u aprilu, na utakmici sa Majorkom (5:0), vratio na teren, posle oporavka od transplantacije jetre, ali je krajem maja saopšteno da mu Barselona neće ponuditi novi ugovor.
Bivši trener Barselone Pep Gvardiola će 1. jula zvanično preuzeti ekipu Bajerna, a francuski internacionalac rekao je da želi ponovo da sarađuje sa njim. 
-Gvardola zna u kakvoj sam situaciji i želi da budem u njegovojekipi. Ali, direktor i predsednik Bajerna moraju da se izjasne – rekao  je Abidal za francusku emisiju posvećenu fudbalu Telefut. 
-Želim da pređem u Bajern. U dobrim sam odnosima sa Frenkom Riberijem. Bajern je među najboljim ekipama u Evropi. Sve je moguće – rekao je on i dodao da nijednom klubu ne daje prednost, ali „da bi i Bajern bio dobar“. 
Abidal koji je od dolaska u Barselonu 2007. godine odigrao 193 utakmice, nije odbacio mogućnost povratka u Monako. 
-Još ne znam gde ću igrati sledeće sezone. Ali, najvažnije je to što imam mogućnosti da pređem u klub kakav je Monako. Tim transferom bih zaokružio moju karijeru – rekao je Abidal. 

Povezana vest:  Putin: Blater pod pritiskom SAD da Rusiji oduzme SP