fc bayern munichBekenbauer: poraz u Mančesteru jedan od najlepših

 

Počasni predsednik nemačkog prvoligaša Bajerna iz Minhena Franc Bekenbauer smatra da je sinoćnji poraz od 3:2 u duelu sa engleskim Mančester Junajtedom u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona jedan od najlepših u klupskoj istoriji.

Bekenbauer je izjavio da je bio siguran da Bajern, koji je u prvoj utakmici slavio sa 2:1, ne može da se plasira u polufinale Lige šampiona nakon lošeg početka utakmice i vođstva engleskog šampiona od 3:0.

Povezana vest:  Liverpul i Čelsi se dogovorili o transferu Toresa

-Bili smo uspavani na početku meča. Mančester je bio superioran u svakom pogledu i u tom trenutku ni jedan cent ne bih stavio na naš prolaz u polufinale. Međutim, dogodio se veličanstven preokret – rekao je Bekenbauer.

On smatra da su presudni momenti utakmice bili prvi pogodak Bajerna u 43. minutu, koji je postigao Hrvat Ivica Olić i isključenje Rafaela na početku drugog poluvremena.

Povezana vest:  Edin Džeko: Pokazali smo koliko je BiH moćna

-To je potpuno preusmerilo meč. Bajern se pribrao, zaigrao mnogo bolje, a kruna svega je bio Robenov gol iz snova. To je bio jedan od najlepših poraza u istoriji Bajerna – nagalsio je jedan od najboljih nemačkih fudbalerra svih vremena.

Nemački mediji podsećaju da je Bajern sinoć prvi put izgubio na „Old Traford“, a da je na prethodnim utakmicama zabeležio jednu pobedu i dva nerešena rezultata.

Povezana vest:  Bratislav Gašić: Sin Samo na probi!

U polufinalu Lige šampiona Bajern će se sastati sa francuskim Lionom.