Rio Ferdinand ManchesterFerdinand: Bilo bi sjajno osvojiti titulu sa Mojsom
 
Fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand izjavio je danas da želi da osvoji titulu u Premijer ligi s novim trenerom Dejvidom Mojsom jer veruje da bi to bilo „nešto posebno“.
Ferdinand je osvojio šest titula u Premijer ligi od kako je došao u Junajted 2002. godine, a poslednju u nedavno završenoj sezoni koja je bila i poslednja sezona Aleksa Fergusona na klupi „crvenih đavola“.
-Osvojiti Premijer ligu s Dejvidom Mojsom bilo bi fenomenalno. Prošla sezona, u kojoj smo osvojili 20. titulu, bila je jedna od boljih. Ali, pobediti u prvoj sezoni s novim trenerom bilo bi nešto specijalno – rekao je Ferdinand za britanske medije.
On je kazao da veruje da Mojs može da nastavi da gradi tim na temeljima koje je postavio Ferguson.
-Mojs je pravi fudbalski čovek… Pošten momak. Želi uspeh i mi imamo veliku šansu s novim trenerom. Na kraju svake sezone razmišljamo o narednoj. Uvek želimo da se poboljšamo u odnosu na prethodnu, a to se ne razlikuje ni ove godine samo zbog toga što se trener promenio – rekao je Ferdinand.
Na klupu Čelsija vartio se Žoze Morinjo, a Ferdinad se, iako mu je drago što se vratio, nada da portugalski trener neće biti uspešan.
-Kao ljubitelj fudbala, lepo je videti trenera kao što je Morinjo u našoj ligi. Ali, nadam se, da će sačekati dok ne odem u penziju pre nego što bilo šta osvoji – rekao je Ferdinand.
Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Arsenal u izmenjenom sastavu protiv Udinezea