Neymar-Santos 2013

Brazil pobedio Italiju za prvo mesto u A grupi

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je večeras u Salvadoru selekciju Italije sa 4:2, pa se u polufinale Kupa konfederacija plasirala kao pobednik A grupe. Oba rivala ranije su obezbedila prolaz među četiri najbolja tima, ali je domaćin u direktnom okršaju sačuvao lidersku poziciju i u polufinalu izbegao pobednika B grupe, aktuelnog svetskog i evropskog prvaka Španiju.
Brazil i Italija odigrali su odličnu utakmicu na ispunjenom stadionu u Salvadoru. Posebno su oduševili u drugom poluvremenu, kada je postignuto čak pet golova.
„Karioke“ su povele u finišu prvog dela susreta preko Dantea, ali su se „azuri“ vratili u igru golom Đakerinija iz brzog kontranapada 10 minuta posle odmora. Golman Bufon je degažirao loptu preko sredine terena, da bi je prihvatio Baloteli i spektakularno petom uposlio saigrača, koji je zatresao mrežu.
U nastavku je viđen sjajan fudbal, oba tima se nisu štedala igrajući atraktivno i napadački, a Brazilci su potvrdili visoku klasu. Trijumf je najavljen još jednim majstorskim pogotkom Nejmara iz slobodnog udarca, što je bio treći gol novog člana Barselone na trećoj utakmici zaredom na Kupu konfederacija.
Fred je osigurao zasluženu pobedu domaćina turnira sa dva pogotka, a Kjelini je samo ublažio poraz Italijana.
Brazil – Italija 4:2 (Dante 45+1, Nejmar 55, Fred 67, 89 – Đakerini 51, Kjelini 71)
Brazil će u polufinalu igrati sa drugoplasiranim iz B grupe, najverovatnije Urugvajem, dok se Italija sastaje sa Španijom.
U drugoj utakmici 3. kola A grupe Meksiko je u Belo Horizonteu pobedio Japan sa 2:1. Strelci su bili Ernandez u 54. i 66. za Meksiko, a Okazaki u 86. minutu za Japan.
Konačna tabela: Brazil 9 bodova, Italija 6, Meksiko 3, Japan 0.
Utakmice poslednjeg 3. kola B grupe na programu su u nedelju uveče, a sastaju se Nigerija – Španija i Urugvaj – Tahiti.

Povezana vest:  Vojvodina počela pobedom, Čukarički i dalje bez trijumfa