Pep 2

Gvardiola spreman za izazove, prilagodiće se igračima

Novi trener minhenskog Bajerna Đozep Pepe Gvardiola rekao je danas da je „spreman za novi izazov“ I da želi da se „100 odsto uklopi“ sa kvalitetima fudbalera. 
-Spreman sam. Ovo mi je novi izazov – rekao je Gvardiola na svom prvom pojavljivanju pred novinarima kao trener Bajerna. 
Njega je dočekalo više od 250 novinara iz celog sveta, a pričao je na nemačkom s katalonskim akcentom.
-Vreme koje sam proveo u Barseloni bilo je fantastično, ali mi je trebao novi izazov. Prihvatio sam Bajern zbog igrača, uprave I istorije. Hvala mu na ovom daru, spreman sam da pružim sve što mogu – rekao je Gvardiola. 
Španski stručnjak je kazao da će sistem igre prilagoditi igračima.
-Moram da se 100 odsto uklopim sa igračima i da prilagodim njihove kvalitete. Igrači koje sam imao u Barseloni su drugačiji od ovih. Moram da se prilagodim bez obzira na sistem. Pritisak je veliki, ali to sam prihvatio – rekao je Gvardiola. 
On će na mestu trenera zameniti Jupa Hajnkesa, posle istorijske sezone u kojoj su osvojeni Liga šampiona i nemačko prvenstvo i kup. Gvardiola je za četiri godine u Barseloni osvojio 14 trofeja, a ovaj španski gigant u njegovo vreme bio je opšte prihvaćen kao najbolji tim na svetu.
Posle Barselone je uzeo odmor od godinu dana, a njegovo imenovanje u Bajernu objavljeno je u januaru.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati 15. kola i tabela Serije A