FUDBALSKA-LOPTA

Mezembe kažnjen sa 5.000 dolara zbog navijača

Klub iz Konga Mezembe kažnjen je sa 5.000 dolara zbog navijača koji je napao sudiju tokom meča u Južnoj Africi, pa se potom sakrio u svlačionici. Južnoafrička fudbalska asocijacija (SAFA) saopštila je da je kaznu izrekla Disciplinske komisija Afričke fudbalske konfederacije (CAF).
SAFA je saopštila da se navijač posle napada na utakmici Afričke lige šampiona protiv Orlando Pirata u Johanesburgu 20. aprila sakrio u svlačionici Mazembea.
-Navijač je prišao sudiji posle meča i napao ga, a onda se sakrio u svlačionici – saopštila je SAFA i dodala da postoji svedok ovog incidenta.
Uzvratni meč u Kongu u maju takođe je bio obeležen problemima. Igrači i rukovodstvo Orlanda tvrdili su da su im navijači domacheg tima pretili, a da su novinari bili zaključani u prostoriju na stadionu od strane bezbednosne službe i da im nije bilo dozvoljeno da izveštavaju sa meča.
SAFA je saopštila da CAF tek treba da presudi u vezi tog incidenta. Orlando je pobedio u tom meču sa 3:2 i obezbedio mesto među osam timova u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Barselona srušila kraljevski Real