brazil slavlje

Paulinjo odveo Brazil u finale Kupa konfederacija

Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se u finale Kupa konfederacija pošto je večeras u Belo Horizonteu, u polufinalu, savladala selekciju Urugvaja sa 2:1. Duel tradicionalnih rivala, petostrukih i dvostrukih šampiona sveta, očekivano je obeležila velika, žustra i otvorena borba. Većim delom susreta Brazilci su bili sigurniji i nadmoćniji, međutim, Urugvajci nisu previše respektovali domaćina.
Imali su „urusi“ sjajnu priliku da šokiraju „karioke“ već u 14. minutu, ali je Žulio Cezar odbranio šut Dijega Forlana iz penala.
Činilo se kasnije da će Brazil bez većih problema proći u finale, jer je Fred pred kraj poluvremena pogodio mrežu golmana Muslere, ali se zebnja uvukla u srce mnogobrojnih navijača samo tri minuta posle odmora, kada je Kavani doneo izjednačenje.
Izabranici selektora Skolarija nastavili su da jurišaju ka protivničkom golu, ali se tim Urugvaja znalački branio sve do finiša, kada je konačan rezultat za prolaz u finale postavio Paulinjo. Posle kornera kojeg je izveo Nejmar, Paulinjo je bio najviši u skoku i udarcem glavom matirao Musleru za zasluženu pobedu.
Brazil – Urugvaj 2:2 (Fred 41, Paulinji 86 – Kavani 48)
Brazil: Žulio Cezar, Alveš, Tijago Silva, David Luiz, Marselo, Paulinjo, Oskar (od 73. Hernaneš), Luis Gustavo, Hulk (od 64. Bernard 64), Fred, Nejmar (od 90+2 Dante).
Urugvaj: Muslera, Pereira, Lugano, Godin, Kaseres, Rios, Gonzales (od 83. Gargano), Rodrigez, Forlan, Suarez, Kavani.
Sudio je Enrike Oses iz Čilea.
U drugom polufinalu Kupa konfederacija sutra od 21 sat igraju Španija i Italija.

Povezana vest:  Seltik krenuo pobedom u škotski Premiership