Mesi: Biće Morinjo uspešan u Čelsiju

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je danas da veruje da će Žoze Morinjo biti uspešan na klupi Čelsija, ali i da Real iz Madrida nije oslabljen odlaskom tog trenera.  Morinjo je napustio Santjago Bernabeu i vratio se u Čelsi, a na njegovo mesto došao je Karlo Anćeloti. 
-Mislim da je španska liga ionako teška i biće teška i dalje. Borićemo se protiv jakih timova sa velikim igračima, kao što je Real. Morinjo je veliki trener, ali je i Anćeloti. Mislim da će Morinjo biti uspešan sa Čelsijem jer je veliki trener – rekao je Mesi u Senegalu, prenose britanski mediji. 
Barselona je nedavno dovela Brazilca Nejmara iz Santosa, a mnogo je komentara da će biti problem da se on i Mesi usklade. Međutim, Mesi u tome ne vidi problem. 
-Znam da je Nejmar veliki igrač i da će mnogo doneti Barseloni. Ako Bog da, igraćemo zajedno za Barselonu – kazao je najbolji fudbaler sveta. 
Pep Gvardiola preuzeo je Bajern iz Minhena, a Mesi veruje da će njegov bivši trener samo ojačati bavarski tim i pojačati konkurenciju. 
-Mislim da imamo sjajan tim i sjajne igrače, kao što smo i pokazali prethodnih godina. Mislim da će dolazak Gvardiole ojačati Bajern. Osvajanje Lige šampiona je uvek teško i naš cilj je da pokušamo da pobedimo sve u svim takmičenjima – rekao je Argentinac. 
On je priznao da je Nemačka imala odličnu godinu u fudbalu. 
-Govorite o dominaciji Nemačke u fudbalu… Ne znam šta će se desiti u budućnosti. Znam da je Nemačka imala velike timove u istoriji… Osvajanje Lige šampiona je teško bilo kome, bez obzira da li su iz Nemačke ili Španije. Ali, znam da je Nemačka imala odličnu prošlu godinu – rekao je Mesi. 
Sledeće godine na programu je Svetsko prvenstvo u Brazilu. 
-Ako Bog da, osvojićemo Svetsko prvenstvo. Imamo još godinu dana do takmičenja i moramo da nastavimo da napredujemo. Još imamo dosta toga da uradimo, ali mislim da imamo vremena. Bio bi san za svakog od nas da osvojimo Svetsko prvenstvo – kazao je Mesi. 

Povezana vest:  Vidić: Slatka pobeda nad Realom